hugin
Hovedside / Musikk
musikk
En ny høst
Saint Thomas, alias Thomas Hansen, er tilbake med ny plate, nytt band og ny giv. Vi møtte den sympatiske artisten sammen med bassist Petter Pogo på Platekompaniet en onsdags ettermiddag.
Programmet er ikke klart - men Folken og Checkpoint lover:
Et godt konsertutvalg Upimpete Whimsical Checkpoint åpner dj-boksen
Høstens program begynner å ta fasong hos byens 3 mest populære konsertarrangører. Men selv om prikken over i'en fremdeles mangler, har Folken en rosin i pølsa.
Jo Morten Weider, alias Whimsical, er en av mange fremadstormende rappere i Norge. Men i motsetning til svært mange andre rapere, vil han vil ikke bli kjent på grunn av imaget sitt.
Nå kan du bli musikksjef på Checkpoint Charlie. Kommende lørdager stiller utestedet dj-boksen til disposisjon for publikum.
Fantastisk og variert Zoom: - Første steg på veien. Konsertracet er i gang
Gåte åpnet begivenheten Ugå på Folken. Bertine Zetlitz tok oss med et lysshow gjennom popmusikken. Studentrevyen intivterte på bløtkake. Jim Stärk. Melody Marshals. Debatt om Folkens fremtid. Martin Cornel og Young Neils. Studentenes festuke er dessverre over. Heldigvis har vi fanget det hele i bilder.
Talentkonkurransen Zoom er i gang igjen, og Hugin snakket med ett av bandene som kom til den lokale finalen i fjor.
De tre plateaktuelle bandene Mew, Animal Alpha og Desperado spiller alle i Stavanger de kommende to ukene. Hugin snakket med de tre om inspirasjon, og den fuktige landsdelen som skulle besøkes.
Hakket bedre Stavanger rock city Skrik fra undergrunnen
Kritikerroste Helldorado ble stiftet 11/9-2001, og er allerede ute med sin tredje skive. Etter mye turnering i utlandet, skal de nå konsentrere seg mer om Norge.
Endelig fikk Stavanger sin rockefestival. Og hvilken debut det ble for Pulpit.
Undergrunnsmusikken i Stavanger er av mange dømt nord og ned, men det finnes ildsjeler med ambisjoner om noe mer. Vi har møtt gitarist Frank Surdal i hardrockbandet Svartmalt. Et selvfinansiert band som skal opp over kumlokket.
Populær og pulserende Maijazz Fra undergrunn til toppetasjen Emmerhoff and the Melancholy Babies er Stavangerklare
Maijazz er blitt en svært populær festival blant artistene, og i år kjempet hele 500 søkere om 40 plasser. De mange og ulike artistene tilfører programmet både bredde og variasjon.
Big Bang vokalist Øystein Greni har et spesielt forhold til Stavanger - det var vi som fant dem først.
Emmerhoff and the Melancholy Babies er bandet som spilles på Svisj Urørt i stedet for på Topp 20. Det er gutta ganske fornøyde med.
Punkerne kommer! Beezewax? Kompisgjeng arrangerer konsert
Årets punkrock-festival ser ut til å bli punkens svar på by:Larm. Nesten alle bandene som spiller er norske.
Hørt om Beezewax? Nei, det er sikkert fordi du ikke er hylende tenåringsjente fra Tokyo.
I 2002 arrangerte en eiendomsmegler, en student, en vaktmester og en pubkroverk en 11 dagers turne for den skotske artisten Marillion. Nå har artisten byttet navn - men arrangørene ikke jobb. Alikevel legger de ut på veiene igjen. Men denne gang i fly.
 
Lovende start - Stavanger er en bedriten by å spille i Ærlig og unik
Valberget Frikirke er det foreløpig siste tilskuddet til byens mye omtalte mangel på konsertsteder. Hugin besøkte det fortsatt pågående oppussingsprosjektet i de gamle lokalene til Norsk Laserklinikk i sentrum, da det Oslobaserte ambientorkesteret Id serverte godlyd på loftet.
Første plata fikk terningkast fire. Andre plata fikk terningkast fem og selv mener de lista legges høyere for hver plate. Men selv om Thulsa Doom er ut med ny cd og satser på stor stright, har de en oppfordring til Stavanger: Flytt fra drittbyen.
Odd Nordheim - Not all birds fly with ease. Frode records.
Byr på mye sprekt
The Launderettes - Every Heart is a Time Bomb. Big Dipper Records.
Studentavisa Hugin, 4036 Stavanger. Tlf. 51 83 24 44, faks. 51 83 23 95. E-post: .
netthugin.no er utviklet av Roy Solberg. Sjefsdesigner: Mari Henrikke Vandsemb. Ansvarlig redaktør: Svein Are Enes.
Alt innhold er beskyttet av opphavsrett, og kan ikke kopieres uten avtale.